vrijdag 19 januari 2018

In de ban van 'de postbode & zijn rode postbus'

Deze week waren alle kleuters uit de 3de kleuterklas in de ban van de postbode..., post naar elkaar versturen..., postkaartjes maken..., een eigen rode postbus maken...
Een beeldverslagje hiervan ...

In de biebelhoek waanden we ons ECHTE POSTBODES... We bekeken postzegels van kortbij dankzij pincet en vergrootglas, verzamelden extra postzegeltjes, brachten de post rond als echte postbodes, ... een ontdekking!

Ook in de computerhoek vonden we filmpjes over hoe de post bedeeld en gesorteerd wordt, hoe de postbode zijn ronde doet, spelletjes rond de post EN vanaf vandaag lag er ook een tablet waar educatieve spelletjes op te vinden zijn zoals een memory, een kleurspel en nog heel wat meer (met heel veel dank aan juf Erika die hiervoor zorgde!!!!) 
In de knutselhoek werd deze week wel heel erg hard gewerkt!!! Alle kleuters gingen er hun postkaartje voor thuis schrijven.
 


 
Maar ook de schilderhoek werd druk bezocht! Bijna alle kleuters waren er op gebrand een eigen rode postbus te maken! We keken ook erg goed naar de lettertjes van het woord
"P O S T B U S" en gebruikten stempeltjes om dat woordje op onze postbus neer te zetten. Ook het symbooltje van de Post mocht hierop natuurlijk niet ontbreken!
 

 
De tekenhoek sprak ook heel wat kleuters aan deze week ... Ja, deze week trok dit hoekje sommige kleutertjes aan die er normaal gezien niet echt te vinden zijn :-)... alle kleuters konden er namelijk postkaartjes schrijven naar elkaar....
 

 
Een memory kon je deze week niet alleen in de computerhoek spelen. Ook in de spelletjeshoek lag er een post-memory
 


En ... welke van deze 2 kleutertjes heeft de meeste memory-kaartjes kunnen bemachtigen???

Natuurlijk werden de andere hoekjes in de klas niet vergeten! Ook het bemachtigen van de felbegeerde puzzelmedailles ging door... De meest gemotiveerde kleutertjes zijn ondertussen begonnen aan het maken van de rode puzzels (de rode puzzelmedaille is dan ook de moeilijkste om te bemachtigen)... Ondertussen heeft bijna iedereen al minstens 1 medaille in handen! Top!!
 


  
 
... ondertussen in de schrijfhoek ...
 
... en in de poppenhoek (we vieren een verjaardag .... sssshhhttt!) ...
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten